22 de noviembre de 2010

PUJADA A LES PENYES DE CARLOS EN FONDIGUILLA


Diumenge dia 21 de novembre, el meu amic Ernesto i jo hem eixit en l'Associació de dones "Clara Campoamor" de la Vall d'Uixó, a les "Penyes de Carlos" en la població de Fondeguilla.

El dia ha sigut bastant bondadós amb nosaltres, ja que ni feia fred ni calor, a la fi un bon dia per a caminar.

Amb el guia Emilio varem sortir de la plaça del mercat de la Vall al voltant de les 8.35 del matí, amb el nostres cotxes, en direcció a la plaça de la Fondeguilla a on els varem deixar.

Agafàrem la pista forestal, com si anàrem a Artana, i a l'esquerra tenim un senyal que ens indica la senda de les Penyes de Carlos.
Al principi està bastant bé, prou ampleta i neta però segons anem pujant cap a dalt, es fa estreta i plena de matoll, a conseqüència de tant poc con està de transitada.
També he de dir, que està molt mal senyalitzada, sols alguna indicació amb quatre pedres i prou, dalt de tot, en algun moment pereixia que ens perdíem, però gràcies a Emilio que s'ho coneixia bé varem aplegar.
La vista d'allì dalt és explèndida, al fons al sud Fondeguilla a la nostra detra a l'oest orgullós el penyat del castell de Castro, a l'est, Penyalva, i al voltant de la Penya de Migdia al fons véiem un lluent d'aigua, de les marjals d'Almenara i a seua dreta el port de Sagunt.

Alguns i algunes més atrevides varen esmorzar allí d'alt i altres al voltant d'unes parets de pedra seca (parapetos) restes de la Guerra Civil, ja que en estes latituts es va quedar el front, quan va finalitzar la guerra.







Després al baixar Manolo ens va fer una explicació de la flora de la nostra Serra d'Espadà, de les sureres característiques, els pins que hi ha i el canvi de flora en la línea imaginària dels 600 m. d'altitud quan la neu ens deixa el seu regalet.

Ens varen desviar per una altra senda, crec que és la que va a la Mallasta, i aplega propet de la font de Marc, una vegalla allí ens desviem a la dreta per la pista forestal per tornar a Fondeguilla al voltant de les 13.30 h.
Un bon dia, un nou lloc conegut i una excel·lent companyia, fins l'altra.








No hay comentarios: