27 de marzo de 2009

L’EXUBERÀNCIA D’UN BARRANC : GARRUT

Si seguin el Pr-V-241 el camí comença a la senda del Cristel , una preciosa senda que transcorre entre garrofers monumentals , lledoners i altra vegetació de ribera. Després de passar la bassa de Cristel i alguns horts de tarongers seguim la senda que va ascendint la lloma i que deixa, a l’altre costat d’un xicotet barranc, l’ermita de Sant Antoni .En el punt més alt de la senda tenim una magnífica vista de l’entorn de Garrut.

Seguim la pista que va vorejant la muntanya i, al final d’aquesta , agafem a l’esquerra la senda de Garrut. És una estreta senda descendent en zig-zag amb prou pendent que ens va portant al fons del vall des del que arrancaran els primers contraforts del Rodeno.



En el camí de baixada ens trobarem amb un aljub i els corrals de Garrut Uns 300 m. més cap al fons de la vall trobem la Font de Garrut, en l’actualitat no apta per a beure. És una xicoteta bassa rodejada de xops , que ens ofereixen un entorn tranquil i ombreig per descansar.

Si continuem cap a l’altre costat prendrem el camí de la Font de Garrut, estret i ascendent que conserva trams d’empedrat
Els corrals , la font i l’empedrat de la senda de Garrut formen un conjunt de restes de construcció rural d’interés al fons del barranc de Garrut .

Els corrals foren construïts en maçoneria de pedra en sec , i tenien com a funció guardar el bestiar . La font es troba enfront dels corrals i encara es utilitzada com abeurador per al ramat.

Escrit per: Maria Masó

No hay comentarios: